Geplaatst op Geef een reactie

Draadloos je smartphone opladen via je wekker, het is mogelijk!

Draadloos opladen via wekker
Houten wekker met ingebouwde draadloze oplader

Draadloos opladen via wekker. Je herkent het vast wel. Je moest voor een belangrijke afspraak de volgende morgen vroeg op. Je zet daarom je wekker lekker op tijd zodat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden om goedgemutst naar je afspraak te gaan. Maar op het moment dat je je wekker hebt gezet, ben je helemaal vergeten je batterij te controleren en terwijl jij in diepe slaap lag is je telefoon uitgevallen. Het resultaat: veel te laat wakker en in blinde paniek haasten om te redden wat er te redden valt. Dit is iets wat je liever voorkomt, dus is het verstandig om je telefoon op te kunnen laden zonder bang te hoeven zijn dat je wekker niet afgaat. Je kunt daarom deze twee functies eenvoudig met elkaar combineren, door een wekker te nemen die je kunt gebruiken om je telefoon op te laden. En het mooiste is nog wel, je hoeft niet midden in de nacht te zoeken waar je oplaadkabel is en hiermee te klooien om hem goed te krijgen, want je kunt draadloos laden. Hoe dit specifiek in zijn werking gaat kun je hieronder lezen.

Contents

Wekkers met draadloze opladers

Er zijn verschillende wekkers waarmee je draadloos je smartphone kunt opladen. Dit doe je door het oplaadvlak dat bovenop je wekker zit. Hier leg je je smartphone op, net als bij een gewone draadloze oplader. Dit doe je door de smartphone met het beeldscherm naar boven op de wekker te leggen. Dit is zodat je wekker goed contact kan maken met je batterij en omdat je dan nog kunt kijken hoe lang je telefoon nog op moet laden. Dit wordt op dezelfde manier weergegeven als opladen met een snoer, namelijk met een batterijsymbool en eventueel oranje of groen lampje. Draadloos opladen via wekker.

Een wekker met draadloze oplader is te herkennen aan het logo dat bovenop de wekker te zien is. Dit ziet eruit als ontvanger met golfjes, die staan voor het verspreiden van wireless voeding. Om het werken met de draadloze oplader teweeg te brengen hoef je voor de rest niet zoveel te doen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je wekker genoeg stroom heeft om je smartphone mee op te kunnen laden. In de meeste gevallen zal je een wekker gebruiken die je hebt aangesloten aan een stopcontact in je huis, dus dat zal geen probleem zijn.

Hoe kom je aan een wekker met draadloze oplader?

Als je er nog nooit eerder van had gehoord, dan zal je denken dat draadloos opladen via je wekker iets heel revolutionairs is. Echter bestaat draadloos opladen voor je smartphone nu al een x aantal jaren, en de makers van de wekkers zijn al snel meegegaan met deze trend. Dit heeft als voordeel dat je een ruime keuze hebt aan zowel de modellen wekkers als de verkooppunten. Zo kun je via Bol.com aan een aantal mooie voorbeelden komen, maar ook bij bijvoorbeeld Action kun je vaak al een van deze modellen tegenkomen. Het heeft dus vooral te maken met hoe jij het liefste aan je elektrische apparaten komt, wil je een keuze willen maken waar je terecht kunt voor de wekker met oplader.

Mocht je een duidelijk overzicht willen hebben van welke wekkers met draadloos opladen er te verkrijgen zijn? Dan is het aan te raden om een vergelijkingssites als Beslist.nl in te zetten, voor een breed aanbod van verschillende aanbieders.

Is de wekker met draadloze oplader wel geschikt voor jouw smartphone?

Wanneer je gebruik wilt maken van een wekker met draadloze oplader, is het belangrijkste dat je een smartphone hebt die draadloos opladen ondersteunt. Alleen wanneer deze functie is geprogrammeerd in het systeem van je smartphone kun je er gebruik van maken. Heb je bijvoorbeeld een Apple, dan kun je draadloos opladen als je een iPhone 8 of nieuwer hebt. Probeer je met een iPhone 7 op te laden, dan kun je lang wachten maar zal je batterij geen procent opgeladen worden. Bij bijvoorbeeld Samsung geldt deze functie vanaf de Galaxy S6.

Het voordeel is wel dat als je een smartphone hebt die geschikt is voor draadloos laden, dat het dan niet zoveel uitmaakt welke wekker met draadloos laden je aanschaft. Alle wekkers met draadloos laden beschikken over de zogeheten Qi-licentie. Dit zorgt ervoor dat draadloos laden ook daadwerkelijk mogelijk is. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen merk en model, waardoor de wekker die je gebruikte om je iPhone X mee op te laden ook prima te gebruiken is voor je iPhone 11 of de Samsung Galaxy S8 van je vrienden. Als je dus voor de keuze staat voor een nieuwe wekker, hoef je eigenlijk alleen te kijken naar wat je mooi vindt staan op je nachtkastje en voor welke prijs je deze kunt aanschaffen.

Betaal niet te veel voor je wekker

Nu we het toch over de prijs hebben, kun je ervan uitgaan dat je voor een laag bedrag klaar kunt zijn met de aanschaf van je wekker. De meeste wekkers met draadloze oplader worden verkocht voor tussen de 25 en 35 euro. Dit is vooral een mooi contrast met bijvoorbeeld de oplaadmatten van Apple zelf, die al gauw meer dan het dubbele hiervan kunnen kosten. En dan zit er geen eens een wekker bij. Afhankelijk van waar je koopt kan de prijs verschillen, maar je kunt er wel op rekenen dat je geen vetpot hoeft te betalen voor je wekker.

Twee in één

Wat de wekker met draadloze oplader zo handig maakt, is dat het twee functies in één combineert. Dit komt omdat je niet meer apart je wekker op je smartphone aan hoeft te zetten, wat je natuurlijk weer vergeet omdat wanneer je dit wilt doen je wordt afgeleid door een inkomend appje, en omdat je niet moeilijk hoeft te doen met het vinden van je oplader. Veel mensen laden tijdens het slapen hun telefoon op, omdat deze dan met een volle batterij de hele dag gebruikt kan worden zonder dat je hoeft na te denken over of je nog moet opladen. Omdat je je smartphone oplaad via je wekker, weet je altijd waar je deze gelaten hebt en hoef je dus niet met een half slaperig hoofd om je heen te zoeken waar die is gebleven. Gaat je wekker af, dan weet je direct waar je moet zijn om deze weer uit te zetten (of te snoozen) en kun je meteen je laatste berichten checken. Verder zijn er nog meer voordelen aan het gebruik van verschillende wekkers met draadloos opladen, maar het handigste is om deze zelf uit te proberen. Slaap lekker en tot morgenochtend.

Bekijk mijn webshop met alle draadloze opladers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *