Geplaatst op 2 reacties

Hoe goed is draadloos opladen met een lader van Ikea?

ikea draadloos opladen
Draadloos opladen via ingebouwde opladers van Ikea

Ikea draadloos opladen. Bij ikea draadloos opladen komt vaak meer kijken dan alleen een matje waar je je telefoon op kunt leggen. Je moet bijvoorbeeld wel rekening houden met het juiste laadprofiel, kijken of je batterij en de oplader wel contact maken en het belangrijkste natuurlijk is dat je waar voor je geld wilt hebben. In de meeste gevallen kom je dan uit bij een draadloze oplader van het merk van je smartphone of andere elektronische apparaatje, maar deze kan aardig wat kosten en is meestal niet geschikt voor meerdere producten tegelijk. Maar wat als het anders kan? Wat als er draadloze opladers bestaan die ook voor een lagere prijs dezelfde waarde bieden voor misschien wel meerdere oplossingen? Om erachter te komen hoe dit op de beste manier kan, zijn we de nummer één plek ingegaan waar je naartoe gaat als je iets voor je huishouden nodig hebt: de Ikea.

Contents

Het aanbod draadloze opladers bij Ikea

Meubelgigant Ikea staat erom bekend alles in huis te hebben wat maar met je interieur te maken kan hebben. Van het complete meubilair tot handige producten voor in de keuken. Ook qua elektronica is het assortiment van Ikea erg uitgebreid, wat ervoor heeft gezorgd dat je zelfs producten tegenkomt die je hier niet eens zou verwachten. Draadloze opladers zou je misschien niet zo snel in het Zweedse bedrijf verwachten, maar toch zijn deze in de schappen te vinden. En het meest bijzondere is wel, het zijn er meer dan één.

Ikea heeft verschillende draadloze opladers die hetzelfde fungeren als die van de grote elektronicamerken. De meeste modellen kun je terugvinden onder de naam Nordmärke, waar je verschillende uitvoeringen hebt voor het ikea draadloos opladen van één apparaat per keer. Daarbij is er ook een oplader die je kunt gebruiken om drie smartphones tegelijk op te laden. Mocht Nordmärke niet jouw merk zijn of zijn deze laders uitverkocht in jouw filiaal, dan kun je ook nog een aantal opladers vinden onder de naam Livboj. Hiervan zijn alleen modellen te vinden die voor één smartphone per keer gebruikt kunnen worden.

Ingebouwde draadloze opladers

Ikea zou Ikea niet zijn als het er niet voor zou zorgen dat je draadloze oplader op een handige manier in je inrichting verwerkt kan worden. Daarom zijn alle Ikea draadloze opladers, van zowel Nordmärke als Livboj, geschikt om in je meubels te verwerken. Je hoeft je nooit meer af te vragen waar je je lader hebt gelaten, omdat je deze altijd op exact dezelfde plek hebt liggen. Als je dit wilt doen, wordt je door het meubelbedrijf geadviseerd gebruik te maken van daarvoor speciaal bestemde klusapparaten. Om je draadloze oplader in je dressoir of andere lage kast te verwerken, kun je namelijk het beste gebruikmaken van de gatenzaag en schroefboormachine die Ikea verkoopt onder de naam FIXA. Let er wel op dat deze twee producten apart worden verkocht.

Nog een manier om je draadloze oplader in je meubilair te verwerken, maar er zelfs niets extra voor te hoeven doen, is door de oplader al verwerkt te kopen. Dit kun je doen met een van de bureaulampen die Ikea verkoopt met een draadloze oplader in de voetsteun. Je legt je telefoon op de voet van de lamp en terwijl jij bezig bent met bijvoorbeeld thuiswerken wordt je telefoon geladen. Mocht je deze dan tussendoor even nodig hebben, dan kun je die binnen handbereik even inzetten en daarna meteen weer terugleggen om verder te laden. Daarbij komt ook dat je in de meeste gevallen je bureaulamp altijd in het stopcontact hebt zitten, waardoor de draadloze lader nooit zonder stroomtoevoer hoeft te zitten. Handigheid en efficiency, twee dingen die de draadloze opladers van Ikea typeren.

Is de Ikea draadloze oplader geschikt voor mijn smartphone?

Wanneer je een draadloze oplader wilt kopen voor je smartphone, is het wel belangrijk om te weten dat deze wel geschikt is voor jouw model telefoon. Een van de grote voordelen van de Ikea draadloze opladers in vergelijking met de opladers van het merk zelf, is dat de opladers van Ikea universeel zijn. Alle opladers, zowel de losse als die in de lampen verwerkt zijn, maken gebruik van de Qi-licentie. Dat betekent dat alle batterijen die opgeladen kunnen worden met een draadloze lader dit ook kunnen met de laders van Ikea. Je kunt dus als je een smartphone hebt die de functionaliteit van draadloos laden in zich heeft deze net zo makkelijk met de laders van Ikea gebruiken. Dit geldt voor bijvoorbeeld de iPhone 8 of nieuwere modellen en de Samsung S6 en nieuwere modellen.

Het kan zo zijn dat wanneer je je smartphone op de lader legt, dat deze niet meteen contact maakt. Dit is normaal en hoef je voor de rest niet zoveel mee te doen. Je ziet vanzelf wanneer de oplader aanslaat, doordat het batterijsymbool verschijnt in de display van je telefoon. Controleer dus na een paar minuten wanneer je je smartphone op de lader hebt gelegd of het laden nu wel is begonnen.

Voordeel van Ikea draadloze opladers

De Ikea draadloze opladers zijn dus erg geschikt voor het laden van je smartphone. Je kunt jezelf natuurlijk de vraag stellen waarom je voor een lader van Ikea zou gaan in plaats van die van je eigen merk smartphone, maar die vraag is heel eenvoudig te beantwoorden.

Ikea staat erom bekend degelijke producten te leveren voor een lagere prijs en dit is bij draadloze opladers niet anders. Waar je voor de draadloze oplader van Apple al gauw 90 euro kwijt kunt zijn, betaal je voor de Nordmärke slechts 19,95 euro en voor Livboj zelfs maar 5 piek. Mocht je gebruik willen maken van de bureaulamp met ingebouwde draadloze lader, dan bent je 60 euro kwijt voor de complete lamp. Ikea is voor iedereen die uit zijn winst wil tellen een zeer aangename winkel en op het gebied van draadloos laden is dit dus niet anders.

Tot slot weet je met de draadloze Ikea opladers dat je geen kat in de zak koopt. De lage prijs gaat niet ten koste van de kwaliteit. Je kunt even snel laden als met een andere draadloze oplader en ook even vaak. Je levert met de lagere prijs dus niet in op de kwaliteit. Iets waar Ikea al jaren om geroemd wordt en dat is nu met draadloze opladers geen ander verhaal.

Alle draadloze opladers die Ikea verkoopt zijn nu ook terug te vinden in mijn webshop. Bekijk mijn webshop!

Zie hieronder de draadloze opladers van Ikea uitgelicht:

LIVBOJ draadloze oplader

De Livboj draadloze oplader is een hele goede start om te beginnen met draadloze opladen van je telefoon.

ikea draadloos opladen
Livboj draadloze oplader wit
ikea draadloos opladen
Livboj draadloze oplader zwart

Deze draadloze oplader is een ronde, slanke schijf waardoor deze makkelijk mee te nemen is. Verder is deze natuurlijk Qi-gecertificeerd en dus compatible met alle Qi-gecertificeerde smartphones en andere apparatuur. Dit werkt met onder andere Apple iPhone 8 of nieuwer en vanaf de Samsung Galaxy S4.

De duur van het opladen van jouw telefoon met de Livboj draadloze oplader varieert afhankelijk van de batterijcapaciteit, het oplaadniveau en de leeftijd van de batterij.

Zowel je telefoon als de draadloze oplader kunnen warm worden, maar koelen weer snel af als laden klaar is.

Er zit echter twee nadelen aan de Livboj draadloze oplader, namelijk:

 1. Vermogen van 5W
 2. Geen stroomkabel voor je draadloze oplader

Het vermogen van de Livboj oplader is maar 5W, dit betekend dat deze een stuk lager vermogen heeft dan bijvoorbeeld de nieuwste Samsung draadloze oplader. Deze zitten momenteel op 15W.

Echter als je je telefoon toch ’s nachts oplaadt, dan maakt het niet zo veel uit hoe lang het duurt voordat je telefoon weer vol zit.

Het volgende punt is dat er geen stroom adapter en USB-C snoer mee wordt geleverd. Dit betekend dat je deze erbij moet bestellen, maar mijn tip is om je eigen originele adapter plus kabel te gebruiken.

Maar, als je nog geen telefoon hebt met een USB-C aansluiting, dan kan bovenstaande weer niet.

De volgende dingen kun je bestellen bij Ikea om te starten met draadloos opladen:

 1. Livboj draadloze oplader (zwart of wit) 4,99 euro
 2. Lillhult USB-C naar USB snoer (0,4 of 1,5 meter) 3,99 euro
 3. Koppla USB-lader met 3 poorten 6,99 euro

Als je bovenstaande als complete set koopt ben je dus 15,97 euro in totaal kwijt.

NORDMARKE draadloze oplader

ikea draadloos opladen
NORDMÄRKE draadloze oplader zwart + kurk
ikea draadloos opladen
NORDMÄRKE draadloze oplader wit + silicone

Volgende draadloze oplader van Ikea is de NORDMÄRKE. Hiermee kan je net als met de andere draadloze opladers van Ikea draadloos opladen. Het verschil in dit model is dat je deze kan inbouwen in je bureau, tafel of aanrechtblad. Hiernaast heb je geen losse adapter inclusief snoer nodig, deze zit er al aan vast.

Verdere specificaties zijn eigenlijk het zelfde als bij de Livboj.

In totaal ben je voor deze draadloos oplader 19,95 kwijt.

 1. NORDMÄRKE draadloze oplader wit/silicone €19,95
 2. NORDMÄRKE draadloze oplader zwart/kurk €19,95
 3. NORDMÄRKE draadloze oplader wit/kurk €19,95

Ik vertelde over het inbouwen van deze draadloze oplader van Ikea. Ikea zou Ikea niet zijn als ze hier ook een oplossing voor zouden hebben. Mocht u uw NORDMÄRKE draadloze oplader in willen bouwen dan heeft u de volgende producten nodig:

Ikea draadloos opladen
NORDMÄRKE draadloze oplader ingebouwd in bureaublad
 1. NORDMÄRKE draadloze oplader €19,95
 2. FIXA Gatenzaagset, 5-delig €4,99
 3. Evt. FIXA schroefboormachine li-ion, 14,4V mocht je deze niet in huis hebben. €34,95
ikea draadloos opladen
NORDMÄRKE driedubbele draadloze oplader wit/kurk

Van het model NORDMÄRKE heb je ook de driedubbele variant. Deze is ook in te bouwen in de tafel en ook in combinatie met de Romma voor kabelmanagement te gebruiken.

 1. NORDMÄRKE draadloze oplader €49,95
 2. ROMMA kabelmanagement €7,99

RIGGAD bureau lamp met draadloze oplader

RIGGAD bureau lamp met draadloze oplader

Ikea heeft nu ook een bureaulamp met een ingebouwde draadloze oplader. Zoals je op het plaatje hiernaast kan zien heeft deze twee knikarmen en kan je precies richten waar je het licht naar toe wil laten schijnen. De lamp ziet er modern en strak uit.

De lamp heeft een led lamp welke tot circa 85% minder energie verbruikt en tot wel 20 keer langer mee gaat.

In deze lamp zit een draadloze oplader en een USB-poort, dus je kan twee apparaten tegelijk opladen. Een met een kabel en een zonder kabel.

Maximaal vermogen voor draadloze oplader is dezelfde als de Livboj, namelijk 5W.

Lichtkleur van de led-lichtbron is ongeveer 3000 kelvin wat betekend dat deze een warm witte kleur geeft.

De RIGGAD kost €59,95. Ik vind dit zelf aardig prijzig, maar is nog steeds goedkoper dan sommige draadloze opladers die je anders bij bijvoorbeeld CoolBlue koopt zonder lamp.

HEKTAR bureau lamp met draadloze oplader

HEKTAR Burealamp met draadloze oplader

De HEKTAR. Deze bureau lamp lijkt op de RIGGAD, maar heeft naar mijn idee een iets meer klassieke look wat mij wel erg trekt.

De HEKTAR heeft drie knikbare punt, namelijk de lamparmen(2x) en de kap zijn verstelbaar.

Verder heeft deze bureau lamp van Ikea ook twee oplaadpunten, namelijk een USB-poort en een draadloze oplader.

Een minpunt is dat je zelf nog een losse lichtbron met een E14 aansluiting erbij moet kopen. Dit kan natuurlijk ook via Ikea. Advies vanuit Ikea is de RYET led-lamp.

Prijs voor de HEKTAR is ook €59,95.

Dit waren de verschillende mogelijkheden voor draadloze opladers die je bij Ikea kan kopen. Mochten er vragen zijn, dan zie ik die hieronder graag terug en ik beantwoordt ze allemaal.

2 gedachten over “Hoe goed is draadloos opladen met een lader van Ikea?

 1. Leuk artikel!
  Weet je ook wat het verschil is tussen de lader van 19,95 en die van 5 euro?
  Qua specificaties kijken ze hetzelfde te zijn.

  1. Hoi Roy,

   Goede vraag!

   Ze lijken inderdaad hetzelfde en hebben hetzelfde vermogen.

   Echter bij de Livboj zit geen snoer om hem aan te sluiten op het net en bij de Nordmarke wel. Hiernaast kan je de Nordmarke integreren in je meubels en de Livboj niet, maar waarom deze daarom zoveel duurder is weet ik niet.

   Dan kan je via de IKEA een snoer bijkopen a 3,99 euro, maar mijn tip is om je originele oplaadkabeltje van jouw telefoon te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *