Geplaatst op Geef een reactie

iPhone 7 draadloos opladen

Sinds een aantal jaar is de iPhone 7 op de markt met een hele reeks nieuwe functies. We kijken naar de geruchten over het aanstaande vlaggenschip van Apple in dit bericht. Een van de functies is het draadloos opladen van je iphone 7. Heb jij een andere iPhone dan de iPhone 7? Bekijk dan deze blog welke iPhones nog meer draadloos kunnen opladen!

iPhone 7 draadloos opladen
iPhone 7

Contents

Is de levensduur van de batterij van de iPhone 7 beter?

Hoewel Apple nog een half jaar niets onthult over de iPhone 7, gaan er al veel hardnekkige geruchten over de smartphone. Er gaan ook geruchten over de batterij van het apparaat en toekomstige oplaadmogelijkheden.

De iPhone 6S heeft een relatief kleine batterij van 1715 mAh, die Apple in de iPhone 7 zou moeten versterken. Hoewel verschillende bronnen de media hebben verteld dat de batterijduur van de volgende iPhone zal worden verbeterd, is het exacte aantal mAh nog niet bekendgemaakt. Hoewel de iPhone 7 met een oplaadbeurt een paar uur langer meegaat, verwachten we niet dat deze twee volle dagen meegaat.

Een gsm moet dagelijks worden opgeladen, hoe u er ook naar kijkt. Een van de geruchten rond de iPhone 7 is dat hij geen koptelefoonaansluiting zou hebben. Dit kan de iPhone lichter maken, maar het zorgt er ook voor dat een koptelefoon via Bluetooth of Lightning op de iPhone kan worden aangesloten. Omdat in het laatste geval de poort bezet is, kun je het toestel niet opladen.

Draadloos opladen voor de iPhone 7

Apple gaat bekijken of mede hierdoor voor de iPhone 7 een optie is voor draadloos opladen. Helemaal nieuw is dit voor Apple niet: de Apple Watch maakt ook gebruik van inductieladen. Er is geen kabel in het apparaat nodig; in plaats daarvan voeg je stroom toe door het op een kleine schijf te plaatsen. Je kunt de iPhone 7 ook opladen door hem op een mat of dienblad te leggen.

Het is geen wild idee. Er zijn echter wat wildere berichten over het draadloos opladen van de iPhone 7. Het gerucht gaat dat Apple en Energous, het bedrijf dat WattUp produceert, samenwerken. Dit is een draadloze oplaadtechnologie die apparaten op een afstand van maximaal 4,5 meter oplaadt met behulp van radiogolven. Hierdoor ben je niet langer beperkt tot één oplaadpunt.

De technologie kan worden gebruikt door maximaal twaalf apparaten, waaronder tablets en wearables. Deze vorm heeft echter enkele nadelen. Zeker als je meerdere apparaten aan het systeem koppelt gaat het langzamer dan opladen met bijvoorbeeld een Lightning-kabel. De vraag is of snelheid nog steeds zo belangrijk is als continu opladen, maar 4,5 meter is niet zo’n lange afstand dat je je iPhone tijdens het opladen overal in huis mee kunt nemen.

Patenten die eigendom zijn van Apple

Apple heeft al jaren interesse getoond in draadloos opladen, maar het bedrijf gaat niet verder dan de Apple Watch. Het had in 2005 al een patent aangevraagd voor het opladen van iPods zonder kabel. Naast facturering sprak het ook over gegevensoverdracht. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf nog meer patenten aangevraagd op draadloos opladen, zoals een in 2012 waarin een methode werd geïdentificeerd om een draadloze muis op te laden door straling van een gekoppelde iMac.

Apple loopt nu achter op zijn concurrenten. De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zijn bijvoorbeeld draadloos op te laden met de Qi-standaard. Bij IKEA meubels is de standaard ook ingebouwd, zodat je telefoon kan opladen terwijl hij op tafel staat.

Technologie is gereed

Draadloos opladen is nu mogelijk dankzij de huidige technologieën. Een paar jaar geleden was het zelfs niet mogelijk om smartphones met metalen behuizingen inductief op te laden. De Apple Watch heeft voor hetzelfde doel een keramische achterkant. Echter, Qualcomm heeft vorig jaar technologie onthuld die dit mogelijk maakt. Het was waarschijnlijk te laat voor de iPhone 6S, maar het is mogelijk dat de iPhone 7 er gebruik van zou maken.

In september zullen we zien wat de oplossing van Apple is. De organisatie zou dan hoogstwaarschijnlijk haar nieuwe vlaggenschip onthullen. Bekijk ons iPhone 7-bestand voor de meest actuele details.

Kan de iPhone 7 draadloos opladen?

Nu is natuurlijk de vraag of de iPhone 7 draadloos kan opladen? Het makkelijke antwoord is nee, vanuit de fabriek kan de iPhone 7 niet draadloos opladen. Maar, met een losse receiver is dit echter wel mogelijk!

Nillkin heeft een receiver die je via ons gelijk kunt bestellen. Klik hier om deze te bestellen!

Zodra je de receiver besteld hebt, sluit je hem aan op je oplaadpoort en plaats dan het plaatje onder je hoesje.

Echter heb je wel nog een draadloze oplader, zoals dat bij elke telefoon nodig is. Hiervoor zou ik gaan voor een simpele en strakke draadloze oplader. Klik hier om te kijken welke je zou kunnen bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *