Geplaatst op 3 reacties

Draadloos opladen Samsung instellen

Draadloos opladen Samsung instellen. Overal lees je tegenwoordig dat het draadloos opladen steeds populairder wordt. Bij Samsung kan je al draadloos opladen sinds het uitbrengen van de Samsung Galaxy S4 in 2013. Bij deze telefoon moest je weliswaar een ander achterkantje op je telefoon klikken voordat je draadloos kon opladen.

Wil jij weten wat de beste draadloos opladers zijn voor jouw Samsung? Bekijk dan deze blog!

Heb jij een Samsung Galaxy A50, A51, A70, A71 scrol dan helemaal naar beneden voor mijn tips over draadloos opladen van deze telefoons!

Inmiddels zijn we 7 jaar verder en hebben alle top modellen uit de Galaxy serie de functie draadloos opladen. Dit komt omdat deze telefoons zijn uitgerust met een interne spoel voor draadloos (snel) opladen en bedrade adaptieve snellading. Dit is een ingebouwde functie die het mogelijk maakt om je batterij veel sneller op te laden. Wil jij weten of jouw Samsung telefoon draadloos kan opladen? Bekijk dan deze pagina voor het overzicht met alle Samsung telefoons waarmee je draadloos kan opladen.

Nu weer terug naar het instellen van jouw Samsung om draadloos opladen mogelijk te maken.

Hoe kan ik de functie voor snelladen of snel draadloos laden voor Galaxy-apparaten inschakelen?

Het kan voorkomen dat jouw telefoon niet goed staat ingesteld als je je telefoon op een draadloze oplader legt. Hieronder volgt een stappenplan voor het draadloos opladen van jouw Samsung in te stellen.

1. Ga naar Instellingen > Apparaat onderhoud.

Draadloos-opladen-samsung-instellen-1

2. Klik op het Batterij-icoon.

Draadloos-opladen-samsung-instellen-2

3. Klik op Opladen.

Hier kan je een van de onderstaande oplaad standen selecteren. Let wel op dat je juiste aanklikt. Als je Snel opladen aanklikt, dan kan je snel opladen via de bedrade manier. Dus zorg ervoor dat je op snel draadloos opladen klikt.

Draadloos-opladen-samsung-instellen-3

Opmerking: Tijdens het opladen kan je deze functie op je toestel niet in- of uitschakelen.

Samsung galaxy A51 of A71 draadloos opladen instellen

Ik zie dat er veel bezoekers op deze pagina terect komen met de vraag of de Samsung Galaxy A51 of de Samsung Galaxy A71 draadloos kan opladen en hoe dit in te stellen.

Helaas kan de Samsung Galaxy A50, A51, A70, A71 niet vanuit zichzelf draadloos opladen. Dit systeem zit er simpel gezegd helaast niet ingebouwd. Echter, is het wel mogelijk om met deze telefoons draadloos te kunnen opladen met een extra toevoeging.

Hoe dit gaat, leg ik hieronder uit:

Om draadloos te kunnen opladen met jouw A50, 51, A70 of A71 heb je een zogenaamde draadloos oplader ontvanger nodig. Hiervan zijn er eigenlijk niet zoveel opties te koop op internet.

Hiernaast zie je een plaatje hoe dit er uit ziet.

Zoals je ziet is dit een dun plaatje welke direct is aangesloten op je USB-C poort. Dit plaatje past met gemak onder uw hoesje en zo heeft u er geen last van. Het enige nadeel is dat je USB poort constant bezet is.

Wat zit er in dit plaatje? Dit zijn eigenlijk de spoelen die bij de Galaxy S toestellen in de telefoon ingebouwd zit, maar dan los buiten de telefoon.

Hieronder zie je nog een plaatje hoe dit er uit komt te zien als je de ontvanger gemonteerd hebt op je telefoon.

Hou er wel rekening mee dat je naast deze receiver natuurlijk ook je draadloze oplader(zender) nodig hebt. Misschien heb je deze al in huis, maar anders zou je deze er bij moeten bestellen. Nou hoeft dit natuurlijk niet heel duur te zijn.

Voor je Samsung Galaxy A71 zou je dan het volgende kunnen kopen via Bol.com:

3 gedachten over “Draadloos opladen Samsung instellen

  1. Ik heb een A51, en de beschrijving is leuk, totdat je op het punt komt dat er geen “snel draadloos opladen” dingetje is en alleen een “snel opladen” dingetje. de beschrijving is dus niet compleet of klopt niet helaas

    1. Het klopt dat een A51 niet van zichzelf draadloos kan opladen. Echter kan je dit wel toepassen als je een Nillkin Type-C Wireless Charging Receiver koopt en monteert.

  2. Hoi

    ik heb een Samsung Galaxy A52 5G. Ik heb een INBAY laaddok en een INBAY Wireless Charger receiver module gekocht. Dit zou volgens de fabrikant ook op een A52 moeten werken (zelf gebeld met fabrikant). Wanneer ik alles inplug en de telefoon op de laaddok leg verandert het Lampje van rood naar blauw. Maar de A52 laadt niet op. Ik heb de laaddok en de receiver module op een Samsung A71 getest en daar werkt het wel. Ook op een andere A52 getest en een A51. Beiden werken niet. Bij de onderhoudsinstellingen heb ik alleen de keuze “snel opladen” . Wat zou het probleem kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *