Geplaatst op Geef een reactie

Je Airpods draadloos opladen

Je Airpods draadloos opladen. Sinds de introductie van de Apple AirPods, kun je bijna niet meer over straat zonder iemand te zien die de draadloze oordopjes in gebruik heeft. Maar alle vormen van elektronica moeten toch aan hun stroom kunnen komen, en AirPods zijn hierop geen uitzondering. Normaal wanneer je je AirPods bestelt, krijg je hier een Lightning-connector bij, oftewel de oplader met snoer. Is het niet gek dat je je draadloze oordopjes dan niet draadloos kan opladen? Daarom is dit ook mogelijk, als je de juiste accessoires ervoor hebt. In deze blog kun je lezen hoe je ook het opladen van je draadloze AirPods draadloos zou kunnen doen.

Heb je nog geen AirPods, maar wil je ze wel nog bestellen? Klik hier om ze snel te kunnen bestellen!

Contents

Opladen in een case

Apple heeft echt zijn zinnen gezet om alles voortaan zo veel mogelijk draadloos te doen. Opladen is hierbij geen uitzondering. Al sinds de iPhone 8 biedt Apple de mogelijkheid om je iPhone op te laden via een oplaadmat met speciale Qi-licentie, die de batterij van je telefoon herkent en daarmee kan voorzien van stroom. Voor het opladen van je AirPods kun je gebruikmaken van dezelfde oplaadmat als voor je iPhone. Echter werkt het niet als je je oordoppen gewoon los op de mat neerlegt.

Om je AirPods draadloos op te kunnen laden, is het belangrijk dat je deze stopt in een daarvoor bestemde oplaadcase. Deze case is een apart mapje, waarin je je AirPods eenvoudig in vast kunt zetten. Wanneer je AirPods dan in de oplaadcase zitten, leg je de case op de oplaadmat. De case maakt contact met de oplaadmat zoals je iPhone dat ook doet en daardoor kan de mat stroom naar de case vervoeren, waardoor de case weer je AirPods op kan laden.

Oplaadcase voor jouw AirPods

Bij de aanschaf van je AirPods heb je waarschijnlijk al een oplaadcase gekregen die geschikt is voor draadloos opladen. Dit is te herkennen aan het symbooltje dat op de buitenkant staat, op de kant die je op de oplaadmat legt om te kunnen laden. Mocht je deze niet hebben of je bent deze kwijtgeraakt dan wel is kapotgegaan, dan kun je ook een andere of nieuwe bestellen.

De draadloze Apple AirPods oplaadcase is te verkrijgen via de Apple webshop, in een verkooppunt of in de grote elektronicawinkels met een aparte Apple-afdeling. Het voordeel is dat het niet uitmaakt welke uitvoering van de AirPods je hebt. Alle oplaadcases zijn geschikt om elk soort AirPods op te kunnen laden. Dit geldt ook voor nieuwere generaties.

Opladen is altijd mogelijk

Om je AirPods met een oplaadcase op te kunnen laden, moet je case wel stroom krijgen of hebben gekregen van een Qi-oplaadmat. Het voordeel hierbij is dat dit niet meteen gebruikt hoeft te worden om je AirPods op te laden. Je kunt de oplaadcase namelijk gebruiken als een powerbank. Dat wil zeggen dat je eerst de oplaadcase oplaadt, om vervolgens onderweg wanneer dat nodig is je AirPods op te laden. Op deze manier hoef je niet meer bang te zijn dat je AirPods er onderweg opeens mee ophouden.

Is er in de buurt geen Qi-oplaadmat te vinden en wil je toch je case kunnen opladen? Dan kun je altijd alsnog terugvallen op de ouderwetse kabel. Bij je oplaadcase zit een Lightning-connector, waardoor je deze toch nog via een stekker op zou kunnen laden als het even niet anders kan. Je wilt draadloos kunnen opladen om niet tegen de obstakels van laden met een stekker op te hoeven lopen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je dan weer genoegen moet nemen met andere obstakels, waardoor laden met draad weer handiger zou kunnen zijn. Daarom zijn beide opties mogelijk als je daar gebruik van zou willen maken.

Weten wanneer je klaar bent met opladen

Wanneer je AirPods opgeladen moeten worden, is dit duidelijk te merken door een toon die uit een of beide van de AirPods te horen is. Je hoort één toon wanneer deze opgeladen moeten worden en twee tonen wanneer de batterij op een zo laag percentage is dat deze bijna uitgeschakeld wordt. Het handigste is om je AirPods op te laden tussen deze twee tonen in. Daarnaast kun je ook bij de meldingen van je iPhone zien op hoeveel procent ze zijn, als je de AirPods bij deze iPhone gebruikt.

Draadloos opladen via je oplaadcase kun je goed controleren door de lampjes die worden aangegeven. Bij een oranje lampje wordt de batterij opgeladen en bij een groen lampje is deze op 100 procent. Mochten je AirPods op het moment verbonden zijn met je iPhone, dan kun je ook in het scherm bij je meldingen zien op hoeveel procent je AirPods zitten.

Ook hoeveel procent je case zelf is, is af te lezen aan de case. Wanneer je er geen AirPods in hebt zitten, wordt op het scherm de batterijstatus van de case zelf aangegeven. Ook hier geldt dat groen betekent dat de case volledig is opgeladen. Oranje betekent dat de oplaadcase minder energie nog over heeft dan om één AirPods volledig op te kunnen laden. Bijladen is dan aan te raden.

Snelste manier van draadloos opladen

Draadloos opladen is een eenvoudige en veelzijdige manier om je AirPods constant op voldoende energie te houden. Maar is dit ook de snelste manier? Je wilt nooit te lang moeten blijven zitten zonder je apparaten omdat ze op moeten laden, en bij AirPods, die je over het algemeen onderweg of tijdens je werk gebruikt en dus op belangrijke momenten in wilt kunnen zetten, is dit al helemaal het geval. Je kunt er daarom voor zorgen dat je op de snelste manier je AirPods draadloos kunt opladen.

De allereerste tip op het gebied van snel je AirPods opladen is het gebruiken van een usb-lichtnetadapter. Deze lichtnetadapter is speciaal voor de iPhone of iPad ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat je oplaadcase minder tijd nodig heeft om op 100 procent te komen. Daarnaast is het aan te raden je oplaadcase aan je Mac aan te sluiten. Ook dit zorgt ervoor dat het opladen sneller gaat dan wanneer je bijvoorbeeld de oplader inplugt in het stopcontact, omdat de stroom dan sneller verzonden kan worden mede doordat je case en Mac met elkaar kunnen configureren.

Voor wie optimaal wil kunnen profiteren van de draadloze mogelijkheden die Apple met AirPods te bieden heeft, is het ook een goed idee om goed naar het opladen zelf te kijken. Gebruik daarom altijd je oplaadcase om waar en wanneer dan ook te kunnen laden en wanneer je dat ook maar wilt telefoongesprekken kunt voeren of muziek kunt luisteren.

Ben je op zoek naar een draadloze oplader voor jouw AirPods? Bekijk dan mijn webshop met alle draadloze opladers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *