Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kun je het beste je iPhone draadloos opladen in de auto?

Hoe kun je het beste je iPhone draadloos opladen in de auto? Je wilt natuurlijk altijd en overal goed bereikbaar kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat je ook onderweg je iPhone op zou moeten kunnen laden, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je telefoon uit het niets uitvalt zonder dat je weet wanneer je weer in de gelegenheid bent om je oplader tevoorschijn te halen. Een van de belangrijkste plekken om op te kunnen laden is in de auto, omdat je hier de voorziening hebt om aan stroom te komen en vooral als je zelf aan het rijden bent je je smartphone even niet hoeft te gebruiken, zodat je wanneer je op plaats van bestemming bent je batterij weer op 100 procent is. Maar hoe kun je nu het beste je iPhone draadloos opladen in de auto? Lees hiervoor verder.

Contents

In de houder en klaar

Steeds meer bedrijven spelen erop in dat je ook in de auto je iPhone draadloos wil kunnen opladen. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer verschillende adapters te vinden zijn waar je geen stekkertje meer nodig hebt om je batterij te kunnen voeden. Dit is vooral handig omdat je dan niet met het snoer zit te knoeien, omdat deze naar de usb-poort toe moet leiden waardoor het snoer meestal over je versnellingspook hangt. Daarbij komt dat draadloos laden in de auto op een efficiƫntere manier is gemaakt, waardoor je niet per se je lader op een vlakke ondergrond hoeft te leggen of in je meubilair hoeft te verwerken.

Draadloze opladers voor in de auto werken op een net andere manier dan die voor thuisgebruik. Het grootste verschil zit hem in hoe je iPhone contact maakt met de lader. Bij thuisladers leg je je iPhone bovenop de lader, maar dit is in een auto minder handig. Vooral omdat er weinig vlakke ondergronden in je auto te vinden zijn en de auto natuurlijk trilt over de weg en bochten maakt. Daarom hebben de elektronicabedrijven hierop iets bedacht en kun je voor draadloos opladen in de auto je iPhone in een aparte houder stoppen. Je smartphone past precies in de houder en zodra je dat doet, maakt de lader automatisch contact met je iPhone. Je telefoon laadt dan op, zonder dat je er verder nog iets mee hoeft te doen. Daarbij komt dat je de draadloze oplader op kunt hangen aan bijvoorbeeld het ventilatieroostertje in je dashboard, waardoor je alsnog meldingen binnen kunt zien komen of je iPhone onderweg kunt gebruiken voor navigatie.

Verschillende merken en modellen

Net als bij zo beetje alles zijn er ook op het gebied van draadloze opladers verschillende aanbieders die hun diensten op een andere manier aanbieden. Een goed voorbeeld hierin is Nillkin, waarbij je iPhone niet in een houder gezet wordt, maar met een magnetische strip vast blijft plakken aan de lader. Deze magneet heeft geen negatieve effecten op het functioneren van je smartphone, waardoor er geen onnodige schade opgelopen wordt en je deze nog steeds kunt gebruiken voor bijvoorbeeld handsfree bellen. Verder is iOttie een bekende naam op het gebied van draadloos laden, onder andere vanwege de mogelijkheid de lader niet aan je ventilatierooster maar aan je raam vast te maken, door middel van een zuignap. Al deze draadloze opladers beschikken over dezelfde Qi-licentie, waardoor iedere iPhone die de functie van draadloos laden ondersteunt (denk aan de iPhone 8 en nieuwere modellen), ook met deze laders opgeladen kan worden.

Wat ook een belangrijk aspect is als je kijkt naar een draadloze oplader voor je iPhone is of deze fast charging ondersteunt. iPhones met fast charging kunnen sneller opgeladen worden, waardoor je dus minder lang hoeft te wachten tot je batterij volledig opgeladen is. Niet alle auto-opladers ondersteunen deze functie, waardoor het dus belangrijk is om hierop te letten voordat je de lader aanschaft. Een goed voorbeeld van een draadloze oplader voor in de auto die fast charging wel ondersteunt, is de iOttie iTap. Deze kan ervoor zorgen dat de tijd die je iPhone nodig heeft om op te laden tot wel 40 procent versneld wordt dan in vergelijking met traditioneel laden.

Bekijk in mijn webshop welke telefoonhouders met draadloos opladen er zijn.

Waar moet je op letten als je draadloos wilt opladen in de auto?

Je iPhone draadloos opladen in de auto klinkt als een geschenk uit de hemel. Echter moet je er wel rekening mee houden dat er bepaalde voorwaarden aan kunnen kleven of je wel gebruik kunt maken van deze functionaliteit. Dit heeft alles te maken met je iPhone, wat er bij je iPhone zit en de toestand van de lader zelf.

Allereerst een dooddoener, maar om je iPhone draadloos op te kunnen laden in de auto moet je iPhone draadloos opladen wel ondersteunen. Anders heb je er niets aan. Zoals hierboven al aangegeven biedt Apple deze functionaliteit aan sinds de iPhone 8 en heeft dit met de introductie van de iPhone 11 alleen nog maar verder ontwikkeld.

Daarnaast is het belangrijk dat je draadloze oplader zelf ook wel voldoende is opgeladen. Alles dat in stroom voorziet moet deze stroom ergens vandaan halen en dit is bij je draadloze lader geen ander verhaal. Zorg er dus voor dat je draadloze lader ook altijd voldoende stroom heeft, anders kan deze zelf ook niet voldoende stroom afstaan. Je kunt je draadloze lader ook met een snoer nog steeds verbinden met je auto, waardoor alleen je iPhone zelf draadloos is, maar of dit is wat je wilt moet je je dan eerst wel bedenken.

Een geschikt hoesje

Tot slot is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je iPhone ook echt gebruikt kan worden om draadloos mee op te laden. Hier is het vooral belangrijk om te kijken naar je hoesje. Een goed hoesje beschermt tegen krassen en andere beschadigingen, maar kan tijdens het laden voor problemen zorgen. Te dikke hoesjes kunnen het contact tussen de draadloze oplader en je batterij belemmeren en ervoor zorgen dat je iPhone helemaal niet opgeladen wordt. Zorg er dus voor dat je een niet te dik of stevig hoesje om je iPhone hebt wanneer je deze aan de lader legt. Denk hierbij aan een TPU backcover of bookcover. Er zijn ook hoesjes met een ingebouwde oplader, onder ander verkrijgbaar van het merk Mophie, maar dat is weer een hele andere tak van sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *