Geplaatst op Geef een reactie

Draadloos opladen in de auto

Het draadloos opladen van je smartphone in je auto is voor veel mensen een van de handigste uitvindingen van de eeuw. Iedereen kende het probleem wel: de lege telefoon in de auto, die net de geest geeft tijdens een heerlijk nummer op Spotify of tijdens het zoeken van een adres op Google Maps. En dan wil je je telefoon zo snel mogelijk tijdens het rijden weer opladen, ben je je oplaadkabel vergeten of in de oplaadkabel zit weer eens een breuk. Tegenwoordig hoef je dat gehannes met een kabeltje niet meer mee te maken en laad je je telefoon gewoon draadloos in je auto op.

Contents

Draadloos opladen in je auto

Het draadloos opladen in je auto van je smartphone. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus is het dat ook? Is draadloos opladen niet zo simpel als het lijkt? Heb je er dure laders voor nodig, die ook nog eens veel ruimte innemen? Voor al je vragen over het draadloos opladen van je smartphone kun je terecht op de website www.smartphonedraadloosopladen.nl. Smartphone Draadloos Opladen is een onafhankelijke website, die consumenten van informatie over draadloos opladen voorziet. Als je hierna van plan bent een draadloze oplader te kopen, kan dat op deze website ook via externe partijen.

Hoe doe ik draadloos opladen?

Smartphone Draadloos Opladen voorziet de consument allereerst dus van handige informatie met betrekking tot het draadloos opladen van je smartphone. Het eerste wat je hierbij moet weten is: wat is draadloos opladen nu eigenlijk? Draadloos opladen gebeurt via inductie. Dit houdt in dat de draadloze lader elektriciteit opwekt via een magnetisch veld. Die elektriciteit wordt vervolgens overgedragen aan je smartphone, wanneer deze de draadloze lader herkent. Hierover straks meer. Je hoeft als gebruiker kortom niet meer te doen, dan je draadloze lader in te steken in de netstroom en je telefoon op het plaatje van de lader te leggen. Daarnaast hebben de draadloze oplader tegenwoordig een mooi design, waardoor ze in huis niet opvallen.

Het draadloos opladen van je smartphone in je auto

Voor het draadloos opladen in je auto heb je dus een draadloze oplader nodig. De oplader zelf moet wel met een stekker in de netstroom ingestoken worden of met een USB-kabel in een andere energiebron. Je kunt ook meerdere toestellen tegelijk opladen. Hiervoor heb je nu zelfs hele docks, waardoor je bijvoorbeeld naast je smartphone tegelijkertijd ook je AirPods kan opladen. Het draadloos opladen in je auto gebeurt tegenwoordig zoveel dat sommige automerken, zoals BMW, een draadloze oplader vaak al in de middenconsole bij de versnellingspook laten in bouwen. Daarnaast heb je telefoonhouders voor op je voorruit of dashboard, waar reeds een draadloze lader in is in gebouwd.

Qi Standaard

Zoals al eerder is vermeld, moet je voor het draadloos opladen van je smartphone wel een telefoon hebben, die draadloos kán opladen. Hiervoor moet je smartphone de Qi standaard bevatten, opgesteld door het Wireless Power Consortium. Deze standaard maakt het de modernere telefoons mogelijk om draadloos te kunnen opladen. Vanaf 2017 is Apple hier ook lid van geworden, waardoor de iPhone 8 en hoger nu ook draadloos kunnen opladen.

Welke telefoons doen mee?

Op Smartphone Draadloos Opladen kun je een helder overzicht vinden met alle telefoons, Android en IOS-gestuurd, die in het bezit zijn van de benodigde Qi Standaard. Dit zijn de telefoons van Samsung, die de Qi Standaard hebben: de Galaxy S6-serie, de S7-serie, de S8-serie, de S9-serie en de S10-serie. Daarnaast bevatten de Samsung Galaxy Note en de Samsung Galaxy S20 de mogelijkheid tot draadloos opladen. Voor Apple is de Qi Standaard verwerkt vanaf de iPhone 8 en hoger. De telefoons van Huawei kunnen allemaal draadloos opladen en van de merken Microsoft de Lumia 950, van Xiaomi de Mi MIX 2S, van Google de Nexus 4, 5 en 6, van Sony de Xperia Z3V, Z4V en XZ2. En als laatste bevat LG de Qi Standaard in de volgende series: G2, G3, G6, G7, de Lucid 2, Lucid 3, Optimus F5, Optimus G Pro, Optimus It L-05E Spectrum, Vu2, Vu3 en de V30.

Geen van deze telefoontypes?

Heb je een oudere smartphone, waarin de Qi Standaard nog niet geïmplementeerd is? Dit is geen probleem. Je kunt een wireless receiver kopen, waardoor je jouw oudere telefoon ook draadloos kunt opladen. De wireless receiver is een Qi ontvanger en deze plaats je op de achterkant van je telefoon. Een Qi ontvanger krijg je al vanaf drie euro.

Hoelang duurt draadloos opladen?

Wanneer je je telefoon draadloos oplaadt in je auto, heb je het liefst dat deze klaar is als je je auto weer uitstapt. Over het algemeen gaat het inductie laden langzamer, dan wanneer je een kabel gebruikt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, beweren de specialisten op smartphonedraadloosopladen.nl. Uit testen is gebleken dat een Samsung Galaxy telefoon in anderhalf uur volledig opgeladen kan zijn bij het gebruik van een draadloze oplaadplaat uit 2016. Met nieuwere varianten draadloze opladers is nog geen test gedaan, maar het vermoeden is dat het laden hiermee nog sneller gaat.

Pros en cons van draadloos opladen

Het draadloos opladen van je smartphone heeft enkele voordelen. Het opladen gaat vrij snel. Daarnaast hoef je niet telkens te denken aan het meenemen van je laadkabels en gaan deze kabeltjes minder snel stuk nu je ze vaker thuislaat. Een tweede belangrijk voordeel is dat de oplaadconnector in je smartphone veel minder snel kapotgaat door middel van het inductieladen. Er zijn echter ook een paar nadelen. Je draadloze lader meenemen naar de auto betekent dat je voor deze oplader wel ook stroomvoorzieningen moet hebben via een USB of via netstroom. Tevens is een draadloze lader meer ruimte innemend dan een stroomkabeltje.

Kopen maar

Wegen de voordelen van het draadloos opladen in je auto toch op tegen de nadelen? In dat geval kun je via smartphonedraadloosopladen.nl ook draadloze laders bestellen. Deze producten worden door externe partijen geleverd. Via de website word je via een affiliate link doorgestuurd naar de externe winkel, die de laders verkoopt.

Verschillende soorten en prijzen

Een goede draadloze oplader heb je op smartphonedraadloosopladen.nl al vanaf €24.99 van het merk Trust. De meeste draadloze opladers zijn voor zowel Android als IOS-systemen beschikbaar. Het gemiddelde vermogen dat een draadloze lader heeft is 5 Watt. Daarnaast heb je draadloze snelladers, die een vermogen hebben van 7.5, 10 of zelfs 15 Watt. Een Decoded snellader heb je al vanaf €49.99. De zogenaamde docks voor een tot vier apparaten krijg je ook al vanaf €49.99. Let bij de docks wel op welk merk en soort toestellen ondersteund worden.

Draadloze opladers speciaal voor in de auto

Voor het draadloos opladen in je auto is een telefoonhouder met draadloze lader erin het handigst. De houder zorgt ervoor dat je telefoon verticaal blijft staan, zodat je makkelijk tijdens het rijden op je telefoon kan kijken, wanneer je bijvoorbeeld de GPS aan hebt staan. Tegelijkertijd zorgt de lader in de houder ervoor dat tijdens het autorijden je telefoon gewoon opgeladen wordt.

Kan ik mijn tablet ook draadloos opladen?

Helaas zijn er momenteel weinig tablets op de markt, die de Qi Standaard hebben, waardoor draadloos opladen niet direct mogelijk is. Bij deze tablets zonder de Qi Standaard kun je echter wel de reeds eerder besproken Qi ontvanger erbij kopen. Met deze Qi receiver kun je ook je tablet met een draadloze lader laden.

Kan ik mijn Smartwatch draadloos opladen?

Bij smartwatches is het draadloos opladen afhankelijk van het merk oplader dat je gebruikt. The AppleWatch en de Samsung Galaxy Watch worden bijvoorbeeld door veel draadloze laders ondersteund, maar bij sommige ook niet. Bij een Galaxy Watch bijvoorbeeld wordt toch veelal aangeraden om gebruik te maken van de erbij geleverde Samsung lader. Voor Huawei en Motorola Smartwatches zijn er speciale draadloze laders op de markt.

Kan ik mijn AirPods draadloos opladen?

De officiële AirPods van Apple bevatten de Qi Standaard wel, terwijl andere draadloze oortelefoons, zoals JBL, nog niet draadloos opgeladen kunnen worden. Heb je de Apple AirPods, dan plaats je de oortelefoons eerst in de erbij geleverde case. De case leg je vervolgens op de draadloze lader. Gaat het status lampje aan, wanneer je de case op de lader legt dan zijn je AirPods aan het laden.

Kwaliteit draadloze opladers

De kwaliteit van de draadloze opladers is meerdere malen getest en komt goed uit de verf. Of je nu een merk koopt of niet: ze laden je telefoon op. Toch bestaan er verschillen en die zitten in factoren, zoals materiaal, grootte en oplaadtijd. Het merk RavPower wordt over het algemeen het best getest, als zijnde het snelst in laden en het beste in design (zowel rechtopstaande als liggende laders te krijgen). Om meerdere apparaten tegelijk te kunnen laden, kwam het dock SliceCharger Pro het beste uit de verf. Wel werkte deze lader het optimaalst met Apple-producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *