Geplaatst op Geef een reactie

Wat is een MagSafe oplader?

Afgelopen oktober 2020 presenteerde Apple de nieuwe iPhone 12 tijdens het Hi, Speed evenement. Hierbij werd ook de MagSafe aangekondigd. Maar wat is MagSafe of MagSafe draadloze oplader nu precies?

Als je denkt aan de term MagSafe dan denk je misschien dat dit nieuw is als je hier nog nooit van hebt gehoord, maar dit wordt echter al jaren gebruikt op verschillende Macbooks van Apple. De oplader van de laptops heeft een magneet, waardoor deze goed “vastgeklikt” blijft zitten en zo dus goed kan opladen. Echter is het systeem voor de nieuwe iPhone compleet anders.

In de achterkant van de iPhone 12 zitten namelijk magneten. Dit lijkt dus wel een beetje hetzelfde. Deze zorgen ervoor dat de telefoon goed aansluit op de opladers zodat er geen problemen ontstaan tijdens het opladen. Wat je soms wel ziet bij verschillende draadloze opladers als je je telefoon niet goed in het midden plaatst.

Doordat de magneten je iPhone goed in het midden houden van de draadloze oplader verloopt het opladen efficiënter en raakt de batterij sneller vol.

Jouw iPhone 12 met MagSafe werkt ook op de Qi-laders en ondersteunt maximaal 15W aan vermogen.

Contents

Dit is hoe MagSafe werkt

Elk model uit de iPhone 12 serie heeft een magneet in de buurt van de batterij zitten. De MagSafe accessoires, zoals hoesjes en draadloze opladers, hebben ook zo’n magneet en die klik je eenvoudig stevig vast op de achterkant van je iPhone. Zoals ik al eerder schreef blijft je iPhone 12 dus precies goed zitten en kan deze niet van je draadloze oplader afglijden.

Door middel van nfc herkent jouw iPhone andere gecertificeerde Apple producten en zie je bijvoorbeeld een animatie wanneer je jouw MagSafe lader aansluit.

Oudere iPhones zijn niet geschikt voor de MagSafe hoesjes, maar kunnen wel gebruikt worden in samenwerking met de MagSafe draadloze oplader. Dan gebruik je de MagSafe draadloze oplader als Qi-oplader.

MagSafe draadloze opladers

Met een MagSafe draadloze oplader laad jij je iPhone 12 anderhalf keer zo snel op als met normale draadloze oplader. Als je geen MagSafe oplader gebruikt, dan levert deze oplader maximaal 7,5W aan vermogen om te laden. Dit betekent dat wanneer je oplaadt tot 50% dit misschien wel anderhalf uur duurt.

De MagSafe oplader heeft een vermogen van 15W. Hiermee haal je binnen een uur tot 50% batterij lading.

MagSafe snelladen kan dus alleen met een iPhone 12.

Er zijn op dit moment twee verschillende Apple MagSafe draadloze opladers te verkrijgen: De enkele draadloze oplader en de dubbele draadloze oplader.

Bekijk de prijzen bij Coolblue:

Bekijk de prijzen bij Bol.com:

MagSafe hoesjes

Er zijn twee voordelen die de telefoonhoesjes met MagSafe bieden. Nummer 1 is dat de hoesjes goed en stevig om je telefoon blijven zitten door de ingebouwde magneet. Ten tweede heeft de magneet een versterkende werking.

Hierdoor kan je zeer zeker zijn dat andere accessoires, zoals laders en kaarthouders, ook goed blijven zitten op je hoesje. Hoesje van andere merken zouden soms te dik zijn, waardoor de magneet misschien niet meer goed werkt en de oplader niet meer vastklikt. Maar in de meeste gevallen gaat dit goed.

Wil jij weten welke MagSafe hoesjes er zijn? Klik dan hier om gelijk naar een overzicht te gaan op coolblue.nl. Of bekijk hier het aanbod op Bol.com.

Overige MagSafe Accessoires

Naast de hoesjes heeft Apple ook MagSafe kaarthouders. Dit is een kleine portemonnee die je achterop je iPhone 12 of hoesje hiervan klikt.

Er zullen ook zeker nieuwe producten op de markt komen waardoor je met MagSafe een telefoonhouder voor in de auto hebt.

Wil jij weten welke MagSafe accessoires er zijn? Klik dan hier om gelijk naar een overzicht te gaan op coolblue.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *