Geplaatst op Geef een reactie

Je iPhone 11 draadloos opladen, zo doe je dat!

Je iPhone 11 draadloos opladen, zo doe je dat! Elke keer wanneer Apple een nieuwe iPhone op de markt brengt, komt er wel weer een revolutionaire ontwikkeling bij. We zitten nu al bij de iPhone 11 en deze heeft verschillende mogelijkheden om het gebruik van je smartphone te vereenvoudigen en te verbeteren. Eén mogelijkheid hiervan is draadloos opladen. Voortaan hoef je je iPhone niet meer op te laden met een snoer, dat kwijt of in de war kan raken of zelfs kapot is gegaan. Maar hoe werkt draadloos opladen nu precies en wat is er zo handig aan? In de onderstaande tekst lees je meer over wat er allemaal mogelijk is met het draadloos opladen van je iPhone.

Contents

De nieuwe vorm van opladen

Sinds de iPhone 8 wordt er bij Apple gewerkt met draadloos opladen. Je hoeft geen stekker meer in je smartphone te steken en hier is dan ook sinds deze versie ook geen opening meer voor te vinden. Dit kan handig zijn, omdat er dan geen stof of vocht in de opening kan komen wat kan zorgen voor defecten. Voor wie nog wel met snoer wil kunnen laden zijn er wel nog aparte opzetstukjes waar je je kabel nog wel in kunt gebruiken.

Het draadloos opladen gaat door middel van een Qi-gecertificeerd oplaadaccessoire. Dit is een los apparaatje in de vorm van een schijf. Het oplaadstation dient ter vervanging van de laadkabel. Je legt je iPhone 11 bovenop het oplaadaccessoire met het beeldscherm naar boven. Zo maakt het laadstation contact met de accu van je iPhone en kun je ook zien of de lader aanslaat. Daarbij is het handig dat je dan tussendoor alsnog kunt kijken hoeveel procent je batterij nu is of van wie het inkomende appje was.

Verschil moet er wezen, maar hoeft niet

Er zijn verschillende oplaadaccessoires verkrijgbaar. Van officiële tot minder officiële modellen en ook steeds meer slimme apparaten bieden extra functionaliteiten zoals draadloos opladen. Maar hoe weet je zeker welke vorm van draadloos opladen geschikt is voor het gebruik van jouw iPhone?

Het beste passende laadstation voor je iPhone 11 is natuurlijk het accessoire dat je bij de aanschaf van je iPhone erbij hebt gekregen. Bij de iPhone 11 kun je vaak eerder een gewone laadkabel krijgen, dus dit valt vaak weg. Het voordeel is dat het verschil tussen de verschillende laadstations vaak nihil is. Als je bijvoorbeeld eerst een iPhone 8 had die je draadloos kon opladen, dan kun je dit zelfde laadstation ook gebruiken voor je iPhone 11. Ook kun je het juiste accessoire vaak los kopen bij de elektronicawinkel bij jou in de buurt.

Er zijn ook verschillende laadstations van universele merken te vinden in telecomwinkels. Deze zijn meestal goedkoper dan de laders van Apple, maar dragen soms wel een risico met zich mee dat ze niet geschikt zijn voor je iPhone of dat ze snel kapotgaan. Let hier dus wel bij op. Dit geldt ook voor andere apparaten die ook de mogelijkheid aanbieden tot draadloos opladen. Denk hier bijvoorbeeld aan een wekker waar het oplaadgedeelte bovenop de wekker zit, waardoor je wanneer je ’s avonds naar bed gaat je je telefoon kunt opladen terwijl je slaapt, om deze vervolgens volledig opgeladen weer te kunnen pakken wanneer je ’s ochtend door je wekker wakker gemaakt wordt.

Wil jij zeker zijn van een draadloze oplader die geen risico’s met zich meebrengt? Bekijk dan deze pagina met alle goede draadloze opladers voor jouw iPhone 11!

De snelheid van het opladen

Je kunt je misschien afvragen of draadloos opladen wel zoveel beter is dan het traditionele opladen met een stekker. Een belangrijk punt is natuurlijk de snelheid. Je wilt niet uren hoeven wachten totdat je iPhone is opgeladen. Hoe zit het dan met de verhouding van draadloos opladen en laden met een stekker qua tijd?

Over dit punt hoef je je geen zorgen te maken. Over het algemeen laad je iPhone even snel op door middel van een oplaadaccessoire als met een oplaadkabel. Zeker als deze in de standaardinstellingen staat. Mocht je gebruikmaken van verschillende laadpunten, dan is het belangrijk dat je een accessoire neemt dat past bij je laadprofiel. Je laadprofiel is de vorm van snel laden die jouw iPhone aanneemt. Elk model en merk heeft zo zijn eigen laadprofiel.

Voor snel laden is het dus van belang dat je een oplaadpunt gebruikt dat past bij jouw laadprofiel. Als je een oplaadstation gebruikt dat een ander profiel heeft, kan dit nog een zo hoog vermogen hebben, maar je smartphone laadt er niet sneller of beter door. De iPhone 11 is een vrij nieuw model, waardoor je dus meestal wel een snelle lader kunt gebruiken met veel vermogen. Toch blijft hier het advies dat je moet kijken naar het profiel zelf, in plaats van dat je kiest voor de lader met het meeste vermogen of de beste prijs. In de meeste gevallen staat er op de verpakking duidelijk beschreven voor welke merken en modellen de draadloze lader te gebruiken is.

Het gemak van draadloos opladen

Op sommige punten is draadloos laden net zo voordelig als laden door middel van een oplaadstekker. Maar waarom zou je dan voor draadloos opladen gaan? Dit komt doordat draadloos laden meer voordelen met zich meedraagt dan alleen een meer opgeruimde werkplek of leefruimte.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het charge slot, oftewel de opening waar je normaal je lader in je iPhone stopte. Dit hebben deze nieuwe versies van iPhone, zoals de iPhone 11, niet meer. Zoals hierboven al vernoemd voorkomt dit dat er schade aan je telefoon kan ontstaan, omdat er dan geen vuil of water in je smartphone kan komen. Maar ook als je heel netjes bent met het werken met je iPhone kun je met bedraad opladen last krijgen dat je je telefoon moet laten repareren. Dit komt omdat je steeds de oplader in en uit het gat doet, wat voor slijtage aan zowel je laadkabel als de opening kan zorgen. Met draadloos opladen heb je geen dergelijke manier van pluggen, waardoor slijtage ook langer wegblijft en je iPhone 11 minder snel gerepareerd hoeft te worden.

Overal kunnen opladen

Vooral wanneer je op één plek bent is draadloos opladen ideaal. Je hoeft namelijk niet meer te zoeken waar je oplader is en deze slingert ook niet in de weg. Maar ook onderweg hoeft draadloos opladen het niet af te leggen tegen het klassieke opladen met draad.

Laadkabels kunnen als je bijvoorbeeld in de auto zit, je iPhone opladen via een usb-poort. Draadloze opladers maken geen gebruik van usb-poorten, maar dat is ook niet nodig. Er zijn namelijk genoeg draadloze oplaadstations die je gewoon in de auto mee kunt nemen. Deze kunnen dan rusten op de bovenkant van het dashboardvakje of op de achterbank. Wil je nu ook op een efficiënte manier kunnen laden, dan zijn er ook opladers die bijvoorbeeld in een muismat verwerkt zijn. Let hierbij nog steeds op het feit dat het laadprofiel van je iPhone 11 en de draadloze lader hetzelfde moeten zijn.

Nadelen iPhone 11 draadloos opladen

Helaas is er niet altijd alles goud dat blinkt. Bijna elk voordeel heeft zo zijn nadeel en dit is bij draadloos laden jammer genoeg niet anders. Draadloos laden heeft namelijk ook een paar nadelen, waardoor het verstandig is eerst te kijken of dit wel bij je past.

Zo is het niet mogelijk om je iPhone te gebruiken terwijl deze aan de oplader ligt. Je kunt wel kijken wat er op je scherm op popt, maar zodra je je iPhone dan oppakt stopt het opladen. Dit in tegenstelling tot bedraad opladen, waar je zolang je kabel in je iPhone blijft zitten ermee kunt doen wat je wilt. Daarbij komt dat je een laadstation vaak alleen op één plek bewaard, omdat deze minder makkelijk mee te nemen is dan een kabeltje dat je op kunt rollen en in je jaszak stopt.

Verder kan draadloos opladen schadelijker zijn voor je batterij. Met draadloos opladen wordt de accu meer belast, waardoor deze sneller slijt. Vooral in het begin zal draadloos opladen ongeveer even snel zijn als laden met kabel, maar hoe vaker je je iPhone hebt opgeladen, hoe meer het verschil zal blijken. Meestal moet je ook je laadaccessoire los kopen, waardoor het een goed idee is om deze punten in acht te nemen voordat je de aankoop doet. Helemaal aangezien de draadloze laders niet bepaald goedkoop zijn.

Wel of niet je iPhone 11 draadloos opladen?

Nu kun je door het lezen van dit artikel je twijfels hebben over of het wel of niet een goed idee is gebruik te maken van draadloos opladen van je iPhone 11. Het beste advies hierin is te kijken naar je eigen situatie en op basis van wat jij nodig hebt of kunt hebben en dat met elkaar te vergelijken, te kiezen voor wat voor manier van opladen geschikt is voor jou.

Wanneer wel je iPhone 11 draadloos opladen?

Nu kun je door het lezen van dit artikel je twijfels hebben over of het wel of niet een goed idee is gebruik te maken van draadloos opladen van je iPhone 11. Het beste advies hierin is te kijken naar je eigen situatie en op basis van wat jij nodig hebt of kunt hebben en dat met elkaar te vergelijken, te kiezen voor wat voor manier van opladen geschikt is voor jou.

Wanneer toch maar laden met draad?

Met een snoer laden is vooral geschikt voor wie altijd en overal wil kunnen laden en dan ook tijdens het laden zijn of haar telefoon wil kunnen gebruiken. Dit is vooral geschikt wanneer je veel onderweg bent, omdat draadloze oplaadstation vaak minder efficiënt mee te nemen zijn. Kies dus alleen voor draadloos laden wanneer je niet vaak en niet veel hoeft te laden.

Wil jij weten wat de beste draadloze oplader is voor jouw iPhone 11? Volg dan deze link waar ik je laat zien welke draadloze oplader ik zou kiezen voor mijn iPhone 11!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *